Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Hírek 2010.
„Vacsoracsata” a polgári plébánián!

 
Már nem lepődünk meg plébánosunk, Levente atya újabbnál-újabb ötletein, amit vagy az egyházközség, vagy a hívek javára talál ki. Hiszen az Ő rendkívüli ötleteit már évek óta tapasztaljuk. Azt hiszem, Gábor atya személyében ehhez most társra is talált.

Most azonban olyan ötlettel állt elő, amivel most mégis sikerült meglepnie bennünket! 

Tovább...

A pásztorok kortársai lehetünk

 
Isten fiának, a világ Megváltójának, a mi testvérünknek születésnapját ünnepeljük. Közel kétezer éve minden szentmiseáldozatban a keresztáldozat mellett Jézus születését is ünnepeljük, mert a miséző pap szavaira, amit a II. vatikáni zsinat az eukarisztia alapítása elbeszélésének nevez, Jézus közénk jön a fehér ostya színei alá rejtőzve. Most, az év kezdetén, illő, hogy nagyobb ráfigyeléssel kapcsolódjunk bele a kereszténység legnagyobb misztériumába. A Jézus születését ünneplő pásztorok kortársai lehetünk, ha nemcsak külső jelenlétünkkel, de lélekben is bekapcsolódunk a karácsonyi igeliturgiákba.

Tovább...

Kézműves foglalkozás

 
Idén is összegyűltek kis hittanosaink a plébánián, hogy elkészítsék karácsonyi ajándékaikat, szüleik és szeretteik számára.
A gyerekek, Piroska néni és Erzsike néni segítségével, ügyesen dolgoztak és hamarosan gyönyörködhettünk a színes ajándékdobozokban, fenyőágaktól és szegfűszegtől illatozó asztali díszekben és betlehemekben.
A forró tea, a finom süti és a pattogatott kukorica fokozta a rendezvény családias hangulatát, melyet jövőre is szeretnénk majd újra felidézni!

Képek...

Bortúra – Csak nőknek!

 
Márai Sándor, bizonyára nem tudott egy fontos dolgot.  Azt hogy mi nők, éppen úgy szeretjük ezt a fenséges nedűt, mint szerencsésebb férfitársaink. Így hát elindult az egyházközség egy lelkes, kis, vállalkozó kedvű női csapata, Gábor atya vezényletével, a tokaji borvidékre, hogy felfedezze annak folyékony kincsét. Az idősebbek ösztönzésére a csodálatos rózsafűzért imádkozva pillantottuk meg Bodrogkeresztúrt.

Tovább...

Mikulás

 
2010. december 4-én, az esti szentmise előtt fél 5 órakor látogatott el a Mikulás a Polgári templomba, ahol sok gyermek és felnőtt várta már. A gyermekek énekekkel, verssel és tánccal készültek a Mikulás fogadására. Másnap, december 5-én, a fíliákba látogatott el a Mikulás, ahol sok gyermek várta. Itt is hasonló jó hangulatban tánccal, énekkel és verssel köszöntötték a Mikulást. Ezúton szeretnénk megköszönni a Mikulásnak a látogatásait, a hitoktatóknak és a segítőknek a közreműködést.

Képek...

Az adventi gyertya megvilágosító fényénél

 
A hétköznapi emberi élet kiindulópontja és lezárulása, alfája és omegája két alapvető várakozás közben telik el. Életünk hajnalán reménykedve várjuk megszületésünket, és életünk mind hosszasabb kiteljesedése közben rettegve várjuk elmúlásunkat.

Tovább...

Bortúra

 
A Tokajbor-Bene Pincészet egy lelkes, fiatalokból álló családi borászat, amely Bodrogkeresztúron, a világörökség részeként nyilvántartott hírneves Tokaj-hegyaljai borvidék szívében működik. Ide látogatott el 2010. november 20-án a veritas férfiklub lelkes kis csapata, hogy végig kóstolják a Tokaj-hegyaljai borvidék hagyományőrző íz világát.  A bor nemcsak az emberi nyelveket oldotta, hanem vidámította az emberi szíveket, ahogy a Szentírásban is olvashatjuk „a bor vidámítja az ember szívét.” (Sir 40, 20)
A Szív logikája


 
A halál az ember örökzöld témája. Az elmúlás tényére akarva-akaratlanul minduntalan vissza kell térnie. Elkerülhetetlenül szembesül vele nem csak a környezete, rokonsága, baráti köre vagy munkaközössége valamelyik tagjának távozása esetévben, hanem saját életének értelmét szemlélve is.

Tovább...

Valósítsd meg Önmagad!
Kiss Anikó példája


 
A XXI. sz. emberének, sok kihívással kell szembenéznie.  Meg kell felelnie a munkahelyén, a családjában, a barátainak, a sporttársainak. Nem könnyű feladat. De ami még ennél is nehezebb, hogy megfeleljen Önmagának. Hogy megvalósítsa elképzeléseit, vágyait. Vágyaink, céljaink elérése során, sokszor átgázolunk másokon, sokszor saját magunkon is. Mire elérjük az áhított célt, már nem azok vagyunk, akik voltunk. Elfelejtjük azt, hogy Isten milyennek is teremtett minket, milyennek szeretne látni minket. A teljes és önző önmegvalósítás, elfordulás az isteni tervtől. S rá kell döbbennünk, hogy miközben önmagunkat keressük, elveszítjük az annyira keresett boldogságot.

Tovább...

Esperesi gyűlés

 
Az őszi esperesi kerületi gyűlést október 24-én, a polgári plébánián tartottuk. A közös szentmise 10 órakor kezdődött, amelyet Ft. Varga János főesperes celebrált. A szentbeszédet Papp László egyeki plébános tartotta, amelynek fő gondolata minden közösség mennyben és a földön Istentől származik. A gyűlés témája: az Egyházmegye irányítását szolgáló egyházszervezeti intézmények rendszere ( EPSz, Tanácsosok testülete, Bizottságok, stb.). Az előadást Linczenbold Levente atya tartotta, amelyen már Ft. Bosák Nándor püspök atya is részt vett. A megbeszélést egy szépen díszített kalocsai teremben, terített asztal mellett zártuk.

Képek...

Rózsafüzér a családokért

 
2010. október 16-án, szombaton délután 5-kor a kálvária dombon, „rózsafüzér a családokért” gyertyafényes imaestet szerveztünk. A rózsafüzért Gábor atya vezetésével gyerekek imádkozták, majd a végén mindenki kapott egy mécsest amelyet a Mária szobor lábánál helyeztek el.
MUKI-KALAND TÚRA!!!

 
2010. szeptember 25-én, szombaton a MUKI hittanosok nagy lelkesedéssel elindultak tanévkezdő hajókirándulásra, melynek célja az volt, hogy a hittanos gyerekeket az év elején összekovácsolja. Nem véletlenül volt ennek a napnak a jelképe a szövetség bárkája, hiszen a gyermekek elkötelezték magukat az egész éves templom és hittan látogatásnak. Reggel10 órakor volt az indulás, 11 órakor érkeztek meg a tiszafüredi templomba, ahol rögtön eskütétellel erősítették meg mindazt, amit már a kirándulás elején megígértek: rendszeres vasárnapi miselátogatás, hittanos programokon való részvétel, valamint hűséges tanítványai lesznek Jézusnak.

Tovább...

Gyöngyösi búcsú

 
A Fájdalmas Szűzanya búcsújához kapcsolódóan szeptember 26-án tartják Gyöngyösön a hordozható Mária-szobrok Kárpát-medencei találkozóját.
Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a bensőséges, ugyanakkor látványos seregszemle iránt. Az idei búcsúra több mint hetven Mária-szobrot vittek Gyöngyösre a zarándokok.

Tovább...

A mennyország kulcsa

 
Amint beköszönt ez a csodálatos őszi hónap, az október, a hívők délutánonként összegyűlnek a Római Katolikus templomba a rózsafüzért imádkozni. Az egyházi év liturgiájában létezik ugyanis egy ünnep, amely kifejezetten a rózsafüzérnek lett szentelve: október 7. a Rózsafüzér Királynéjának ünnepe.

Tovább...

Kálvária búcsú

 
Mint minden évben lelkesen készültek a polgári hívek a Szent Kereszt megünneplésére, a már hagyománnyá vált kálvária-búcsúra.
Már napokkal előtte elkezdődött a virág-gyűjtés, és a díszítés megszervezése. A szokásos kis csapat, –kibővülve újakkal, fiatalokkal- már szombaton 11 órakor elkezdte a virágok fonását, csokrokba szedését. A lelkesedést a nedves, barátságtalan idő sem tudta letörni, mindenki szívügyének érezte, hogy a legjobbat nyújtsa.

Tovább...

Roma házszentelés – áldók és áldottak

 
Augusztus első két hetében nem kis vállalkozásba kezdtünk Gábor atyával. Cigány testvéreink kérésére elindultunk házról-házra , hogy megáldjuk hajlékukat. Segítőink, Rontó Béla és felesége Anita mutatták, hogy melyik házban laknak a romák. Megvallom őszintén, hogy nagy meglepetésben volt részünk, hiszen szinte mindenütt nyitott szívekre találtunk. A romák nem tudták, hogy menni fogunk, így a hétköznapok készületlenségében találtuk őket. Készségesen nyitottak ajtót és nagyon örültek az áldásnak. 142 házat áldottunk meg összesen. Minden ház lakójának adtunk egy kisüveg szenteltvizet, valamint meghívtuk őket augusztus végén megrendezett első cigány szentmisére.

Tovább...

Kövér József díjának átadása

 
Életünk során sokféle emberrel, életúttal találkozunk. A zajosabb, harsányabb életutat folytatókra, hamarabb felfigyelünk, talán irigyeljük is őket, a népszerűségük, bohém életmódjuk miatt. Vannak azonban olyanok, akik csendben teszik a dolgukat, nem keresik a népszerűség olcsó kenyerét, és inkább belső békéjük kisugárzása irányítja rájuk a figyelmet. Ilyen ember Kövér József is.

Tovább...

Napközis tábor Tiszagyulaházán


 
Ezt a tábort a tanév végi hittanórákon kezdtük megálmodni és megtervezni a gyerekekkel, és a megvalósulása augusztus 9-11-re esett.
A napközis foglalkozásba természetesen az alsós tagozatosok illetve az ovis hittanosok nagyjait csoportosítottuk. Célunk ezzel a három nappal elég széleskörű volt, ugyanis a kicsiknek bemutattuk és igyekeztünk foghatóvá tenni a keresztény élet alapjait.

Tovább...

Ifjúsági tábor Tiszagyulaházán

 
Az idén nyáron nem csak a kisebbeknek, hanem az ifjúság részére is szervezett tábort a plébániánk.
Tiszagyulaházán augusztus 17-től 19-ig. Az első napot megelőző éjszaka elég nagy vihar volt a környékünkön és kissé bizonytalanul kezdődött a gyülekezés. Az elsőként érkezők elkezdték takarítani a vihar maradványait, később pedig már megérkeztek Újtikosról is a társaink.

Tovább...

Bográcsozás

 
2010 augusztus 1-én délután 4 órakor a polgári és az újtikosi egyházközség képviselőtestületének tagjai egy baráti beszélgetés és közös bográcsozás keretében búcsúztatták a régi káplán atyát (Papp Péter) és egyben köszöntötték az újonnan érkezett plébános helyettest (káplán) Kocsis Gábor atyát. A szakács Bökő Imre Veritas férfi klubosunk volt, aki már többször is bizonyította rátermettségét. Péter atya megfogalmazta az elköszönő gondolataiban, hogy számára milyen nagy élmény volt a közösség támogatását az elmúlt évek során megtapasztalni. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a kapcsolat az elhelyezésével nem szűnt meg ”csak átalakult”. A virtuális világ megannyi lehetőséget biztosít a kapcsolat tartására - mondta. Az új káplán atya bizalommal és remény teljesen tekint az új szolgálati feladataira és megköszönte előre is a testület tagjainak a támogatását. Az ünnepi együttlét jó hangulatban telt és reméljük egy darabig nem kell ilyen búcsúzkodást rendeznünk. Köszönet a szervezőknek.

Képek...

Magyar Continental Singers

 
2010 augusztus 13-án, pénteken 18,00-tól érkezett templomunkba a Magyar Continental Singers felnőtt csoportja. Az előkészületek illetve a program szervezésében külön érdeme van Dudásné Magdinak, aki már nem először hívta meg Polgárra a Continental Singers magyar csoportját.

Tovább...

„Meghallgatlak”

 
2010. aug. 12.-én nagy lelkesedéssel indult neki kis csapatunk, hogy felállítsuk „Meghallgatlak” sátrunkat a Kálvária előtti téren. Sokan úgy mentek, hogy milyen könnyű feladatot bíztak rá, hisz’ „csak” hallgatni kell majd, mások viszont kisebb-nagyobb kételyekkel vállalták el ezt a feladatot, hisz’ sokan nem vagyunk képesek arra, hogy elhallgassunk.

Tovább...

Kocsis Gábor atya bemutatkozása

 
Augusztus 1-től személyi változás volt a plébánián. Papp Péter atyát a püspök atya a debreceni Szent Anna székesegyház káplánjává nevezte ki. Szeretettel köszöntjük Kocsis Gábor atyát, aki Péter atya helyére érkezett a nyíregyházi főplébániáról, akinek a bemutatkozó sorait az alábbiakban olvashatjuk:

Tovább...

"Békességet hagyok rátok!"

 
Minden pap életében eljön az a pillanat, amikor egy-egy helytől, közösségtől elköszön, hiszen a Főpásztorán keresztül Jézus máshová küldi, hogy azon az új helyen teljesítse küldetését. Ez év augusztus 1-től én is egy új helyen, a Szent Anna Székesegyházban, Debrecenben igyekszem teljesíteni küldetésemet.

Ilyenkor nagyon nehéz megszólalni, illetve írni. Ennek ellenére megpróbálom leírni mindazt, amit érzek, gondolok.

Tovább...

Családos tábor

 
Ebben az évben  új keretek között történt a táborozásunk. Plébániánk szervező közössége arra döntött, hogy a kirándulás, a pihenés és a lelki feltöltődés élményeit családok meghívásával próbálja kibontakoztatni. Július 2-án pénteken reggel indult útnak a kis csapat, utazásunk célpontja Bükkszék volt. Megérkezésünk öröme után , kitartóan húzgálhattuk  csomagjainkat egy hosszú úton át, mely a domb tetején lévő szállásunkig vezetett. Megpróbáltatásainkat gyorsan kipihentük és már bele is vetettük magunkat a nagy családi életbe. Délután lehetőségünk volt arra, hogy kibontakoztassuk tehetségünket.  Festhettünk pólókat újszerű módszerekkel és csodálatos szín keveréssel, ezt követően pedig a VB hangulatát próbáltuk közelebb hozni a helyi foci pályán. A finom vacsora után, amit a családunk szakácstagjainak köszönhettünk, hangulatos tábor tűz következett. Gitár szóval, énekkel és imádsággal adtunk hálát az Úrnak ezért a szép napért. Szombat délelőtt a lelki életünké volt a főszerep, ebben próbáltunk felfrissülni és megújulni, délután pedig strandoltunk, hiszen ez is hozzátartozik egy családi hétvégéhez. Vasárnap délelőttünket a helyi egyházközséggel együtt, szentmise keretében ünnepeltük meg. Ebéd után Eger városát csodálhattuk meg és aztán már hazafelé vettük az irányt. Itthon ismét szétszóródtunk kisebb családjaink körébe, de valami továbbra is megmaradt ebből a hétvégéből. Hiszen együtt voltunk, egy közösségben, ahol időnként megálltunk egymás mellett , meghallgattuk és megosztottuk egymással gondolatainkat. Valószinüleg nem sikerült minden gondunkat megoldani egy hétvége alatt, de egymást jobban megismerve, és ezáltal gazdagabban térhettünk haza.
Hála és köszönet mindenkinek: azoknak, akik részt vettek ezen az első családi táborunkon, akik a tábor megvalósításán dolgoztak és külön köszönet azoknak, akik itthonról  segítették a munkánkat!

Képek...

Úrnapja

 
2010. június 5-én lázas készületbe kezdett a polgári egyházközség. Már hónapokkal a jeles esemény előtt az idősek, betegek és természetesen a kertbarátok, már gyűjtötték az úrnapi virágszirmokat. Szombaton este kijelöltük az útvonalat: 80 cm * 224 m. Az előkészületünkhöz férfiak is kellettek, ezért ünnepi férfiklubot szerveztünk, amely birkapörkölt készítése keretében történt. A férfiak kirakták a sátrakat, a férfias munkát elvégezve ünneplésbe kezdtek, míg az asszonyok a díszítésben tevékenykedtek.

Tovább...

Vitéz atavtás

 
2010. május 29-én, szombaton, a polgári római katolikus templomban a 11:00-kor kezdődő Szentmise keretében vitézzé avatták Szabó Laci bácsit, Polgár város szülöttjét. A Szentmisét Pankotai József balmazújvárosi plébános atya celebrálta. Laci bácsinak a vitézi rangot az 1956-os Nemzetőr Lovagrend adományozta.

Képek...

Elsőáldozás

 
2010. május 30-án, vasárnap az ünnepi szentmise keretében 15 gyermek vette először magához az Úr Jézus Szentséges Testét és Vérét. Ahogyan Papp Péter atya mondta ünnepi homíliájában: "Az elsőáldozás nem a leáldozás alkalma, hanem kezdete az elmélyült Jézus és ember kapcsolatának. Ebben a szentségben az ember elköteleződik a mindeneket szerető és elfogadó Jézus mellett, aki szeretetét annyira megosztja velünk, hogy saját magát adja eledelül számunkra." A Szentmise után terített asztal várta a gyermekeket. Hálás szívvel köszönjük meg a kedves szülőknek, Levente atyának, Péter atyának, hitoktatónknak: Székelyné Katikának, valamint kántorunknak: Baloghné Erzsikének, sekrestyésünknek: Molnár Ignácné Klárikának és természetesen mindenkinek, akik bármilyen formában segítettek a gyermekek felkészítésében, illetve az ünnep méltó megünneplésének előkészítésében és lebonyolításában. A Mindenható Isten áldja meg életüket és fizesse meg munkájukat!

Képek...

Informatikai oktatás

 
Ebben az évben elindult egyházközségünk szervezésében egy olyan lehetőség, amelyben az idősebbek is megismerkedhetnek a számítógép használatával. Ez is segítség lehet abban, hogy ezt az új technikai eszközt is jóra fordítva fiatalok és idősebbek is egyaránt használják. Az informatikai oktatást Nagy Attila tanár úr végzi, aki nagy szakértelemmel és igyekezettel vezeti be az erre jelentkezőket az informatika rejtelmeibe. Az oktatások hétfőn, illetve szombaton 17:00 -kor kezdődnek a Plébánián.

Képek...

Harangodi gyermeknap

 
2010. május 8-án, szombaton, közel 600 gyermek vett részt az egyházmegyei harangodi gyermeknapon. Tartalmas programok várták a gyermekeket. Egyházközségünkből 30-an vettünk részt. Sorverseny, vetélkedő, kézműves foglalkozások, táncház, íjászat, állatsimogatás várta az ideérkezőket. A nap végén közösen imádkoztuk a Lorettoi Litániát. Hálásan megköszönjük a szervezőknek a gyermeknap előkészítését és lebonyolítását. Isten áldása kísérje életüket!

Képek...

Húsvéti stációk az öröm útján

 
"...vallásos életünk húsvéttól megtorpan. Elkezdi a húsvéti szünetet. Krisztus föltámadt...igen, ő boldog... ő már biztonságban van. Befutott. Visszavonult a mennybe. Jól végzett munkája után kiérdemelte a pihenést, nyugdíjba ment... Miután Jézus számára a szenvedés órája elmúlt, nem tudunk vele mit kezdeni, nem látjuk, hogy mi szerepünk lenne még mellette... Pedig van abban valami nyakas önzés, ha barátunk bajában ugyan részt veszünk...örömében azonban nem akarunk osztozni... Olyan ez, mintha holmi gyászvitézek volnánk, foglalkozásunk a sírás volna; mintha temetkezési vállalat szakemberei lennénk...".

Tovább...

Városi keresztút

 
Nem mindennapi élményben volt részük azoknak, akik március 27-én szombaton, délután részt vettek a Papp Péter káplán atya által szervezett és vezetett immáron már hagyományos Városi Keresztúton. Azok a hívek, akik úgy gondolták, hogy tanúságot tesznek Polgár népe elõtt Krisztusról, a templomban gyülekeztek.

Ezután elkezdõdött a keresztút, - az egyes stációk a város különbözõ pontjain voltak - melynek során, akik imádkozták az adott állomás imádságát, a keresztet a következõ állomásig õk vitték tovább. A stációk között közösen énekeltünk és a Rózsafûzért imádkoztuk.

Megható és egyben jólesõ érzés volt látni, hogy senki nem vonakodott vállára venni a hatalmas keresztet -ami még úgy is nehéznek bizonyult, hogy egyszerre 5-6 személy vitte. Az utolsó állomás befejezõ imája és Péter atya áldása után az ifjúsági hittanosok vették vállukra a keresztet és együttesen, ki- ki beszélgetve, imádkozva visszatértünk a templomba, ahol hat órakor kezdetét vette a szentmise.

"Jézusom, köszönöm neked ezt a keresztutat! Köszönöm, hogy felismertem keresztjeimet, melyeket naponta vállamra kell vennem, és melyekkel követhetlek Téged. Most már tudom, hogyan kell õket elfogadni; hogyan kell lemondani, megbocsátani és szeretni. Most már tudom, hogyan kell a világnak meghalnom és elébe mennem az -Életnek. Köszönöm, hogy most már úton vagyok országod felé, hogy igazán a Te gyermekeddé és a Te örömöddé válhassak.
Ámen." (Levente atya keresztúti imafüzete)

 Oláh Annamária.

Képek...

Bibliai esték

 
2010. március 26-án, Papp László atya tartott elmélkedést a Húsvéti Szent Háromnap liturgiájáról. Bemutatta, hogy a híveknek segíteniük kell a papjukat, hogy általa megszentelődjenek a hívek. A pap nem önmagáért, hanem Krisztusért és a hívek üdvösségéért végzi szolgálatát. A liturgiához nem kell új dolgokat kitalálni, hanem ami már megvan, azt kell megélni. A liturgia életünk középontja, hiszen ezen keresztül találkozunk a Misztériummal.

Képek...

Kántorok találkozója

 
A találkozón Bosák Nándor megyéspüspök köszönetét fejezte ki a papok munkatársainak szolgálatáért, buzdította őket további kitartó, lelkiismeretes munkára. A főpásztor előadásában kiemelte, hogy a papi szolgálat kiegészítői mindig abból a feladatból kapnak részt, amit Krisztus rábízott az egyházra: az evangéliumnak, Isten dicsőségének a hirdetését szolgálják a hívek lelki gazdagodására.

tovább...

Bibliai esték

 
20110. március 19-én Buda Péter atya tartott elmélkedést a megtérésről. A próféták igehirdetésén keresztül mutatta be, hogy a megtérés nem más, mint Isten keresése, amely magával hozza azt is, hogy egyedül nem képes az ember a megtérésre. Jeremiás prófétánál világosan látszik, hogy Isten adja a „hús szívet”belén és elveszi a „kőszívet” belőlünk. Ezen kívül Isten írja belénk törvényét. Ez már nem a betűhöz való merev ragaszkodás, hanem Isten szeretete és irgalma iránti hálánk, amely arra kell, hogy indítson, hogy megérünk és bűnbánatot tartunk.

Képek...

Bibliai esték

 
2010. március 12-én, pénteken Bosák Nándor püspök atyánk tartott elmélkedést a Nagyböjti Bibliai Esték -sorozat harmadik alkalmával. A helyes ünneplésre hívta fel a jelenlévők figyelmét. Az ünneplésnek hármas oldala van: Az Úr napja, a vasárnap, amikor is Húsvét Szent Titkát ünnepeljük; másrészt ez egyben megpihenés és Istennel való elmélyült kapcsolat; végül pedig az ünneplésben megemlékezünk az ünnep lényegéről és örülünk is annak. Nem lehet ünnepelni állandó munkával. Aki nem tud ünnepelni, az elzárja magát az odafent valóktól. Ugyanis az ünneplés két irányba mutat: Isten felé és az emberek felé is, hiszen az ünnep közösségi vonatkozású is egyben.

Képek...

Bibliai esték

 
2010. március 5.-én Seregély István nyugalmazott érsek atya volt a vendégünk a Nagyböjti bibliai esték keretében.

Tovább...

Bibliai esték

 
2010. február 26-án kezdődött el a Nagyböjti Bibliai esték elmélkedéssorozat. Az első vendégünk Dr. Hankovszky Béla tábori lelkész őrnagy volt, aki a Bűn és vétek fogalmát tisztázta a jelenlévők előtt. Megtudhattuk, hogy a bűn az egy állapot, a vétek pedig a bűn következménye.

Tovább...

Éves beszámoló

 
ÉVES BESZÁMOLÓ a Mária Légió 2009 évi szolgálatáról A 2009. évi légiós tevékenységünkről az alábbiakban adok tájékoztatást. Az elmúlt évben szolgálatunkat 12 aktív és 20 fő segítő imádkozó taggal végeztük. Aktív tagjaink száma két fővel csökkent. Egyik testvérünk segítő imádkozóként folytatja szolgálatát, a másik pedig egészségi állapota miatt lépett ki. Aktív tagjaink közül 3 fő praetoriánus tag, a segíto imádkozók közül 1 adiutor (adjutor) tag folytatja - a 2008. január hóban megkezdett - nagylelkű szolgálatát, a papi zsolozsma imáját.

Tovább...

Keresztény bál

 
2010. február 13-án, szombaton este 19:00-kor kezdődött a hagyományosan megrendezésre kerülő Keresztény bál. Ebben az évben rendhagyó módon kezdődött, ugyanis bombariadóról érkezett hír. Éppen ezért a műsorok a Művelődési Házban kerültek lebonyolításra, ahol a Borockás Néptáncegyüttes lépett fel, majd Radics Krisztián előadásában hallgathattak meg régi slágereket a résztvevők. Ezután a bál az iskola épületében folytatódott vacsorával . Közel 150-en vettek részt a bálon, akik a bombariadó hangulata ellenére is jól érezték magukat. A zenét ismét az Éjszakai Műszak szolgáltatta. A finom ételek mellett a jókedvet az értékes tombolanyeremények, valamint a táncos mulatság is meghozta, ami másnap hajnali 3:00-ig tartott. Ezúton mondunk köszönetet az egyházközség Karitász csoport tagjainak a szervező munkáért, az adományozóknak, valamint mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak, hogy a bálon mindenki egyaránt jól érezze magát. A Mindenható Isten áldja meg életüket!

Képek...

MUKI-farsang

 
2010. február 6-án, délután 14:00-kor, a Művelődési Házban kezdődött a hagyománnyá vált MUKI-farsang, amelynek keretében ismét sok gyermek gyűlt össze és mutatta be fantáziáját. Ez kifejeződött a változatos műsorokban, valmaint a jelmezekben is. Hálásan megköszönjük a szervezőknek az összejövetel megszervezését és lebonyolítását! Isten áldja meg őket!

Képek...

Tanuságtétel

 
Szendrőládi cigány misszió

Különleges eseménynek lehettünk szem és fültanúi a vasárnapi Szentmisén.
Vidám gitáros mise keretében tettek tanúbizonyságot egy kis közösség cigány tagjai hitükről. Bár csak néhányan tudtak eljönni közénk, mégis vidám énekükkel betöltötték az egész templomot.
Néhány házaspár elmesélte megtérése történetét. Hangsúlyozták, hogy mióta szorosabb lett a kapcsolatuk Istennel, azóta boldogabb, harmonikusabb családi életet élnek. Sőt, nemcsak a családjukon belül nőtt meg a szeretet, de kifelé a cigány közösségen kívül is változást tapasztaltak. A magyar emberek sokkal nagyobb szeretettel fordulna a cigány közösség felé, mint korábban. Nagyon jó volt ezt hallani, hogy Isten kegyelme minden területen munkálkodik.
A Szentmise végén, búcsúzóul, mindenki közös éneklésen vett részt. Kéz a kézben énekeltek együtt cigányok és magyarok, hogy együtt dicsőítsék az Urat.
Azt hiszem, mindnyájunkra pozitív hatással volt ennek az életerős kis közösségnek lelkes hálaadása!

Képek...

Ökumenikus imaest

 
2010. január 14-én 17:00-kor kezdődött az ökumenikus imaóra a református templomban, ahol a szolgálatot teljesítő Linczenbold Levente plébános atyát Szabó Éva lelkésznő látta vendégül. A közös imaórán Dr. Linczenbold Levente plébános atya hirdetett Igét. Másnap, 15-én este a katolikus templomban jöttek össze a kedves hívek, hogy folytassuk a közös pontok megtalálását.