Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Hírek 2011.
10 parancsolat!
10_parancsolat

 
Felnőtt katekézis, 2011. december 9.
Előadó: Maga László Plébános atya

tovább...

„Nyilak és igenek”

 
A November 25-i felnőttkatekézis címe ez volt: „Nyilak és igenek”.
De mik is ezek a nyilak? Nem más, mint a Tízparancsolat. Szent Ágoston így fogalmaz: "A 10 parancsolat 10 nyíl a bűn elleni harcban".

tovább...

Család, légy ami vagy!
be

 
Felnőtt katekézis, 2011. november 18.
Előadó: Maga László Plébános atya

tovább...

Végső dolgok - Egy végtelen világ
be

 
Felnőtt katekézis, 2011. november 04.
Előadó: Maga László Plébános atya
Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a „Végső dolgokról”, hiszen nem is olyan rég emlékeztünk meg Halottak napjáról.

tovább...

Beszámoló - Szentkút
be

 
2011.október 22-én a polgári római katolikus egyház zarándoklatot szervezett: Mátraverebély-Szentkút kegyhelyre. Az utat Maga László plébános úr vezette. Indulás előtt templomunkban imával kértük a Jó Isten segítségét utunkhoz, hogy sikeres legyen zarándoklatunk.

tovább...

Beszámolók a családi délutánról
be

 
Családi délután, ahogy én láttam: Mikor anya megemlítette, hogy lesz családi nap nagyon megörültem. El is mondtam a barátnőimnek az osztályban, egész pontosan Gulyás Enikőnek és Szakács Enikőnek, ők ugyanis velem együtt járnak hittanra és templomba.

tovább...

A szent kereszt a teológiában és a művészettörténetben
be

 
Nagyon értékes vetített képes előadást hallgattunk meg a Polgári Római Katolikus Plébánián 2011. Szept. 15-én, a Kálváriabúcsúra való lelki készület részeként, amit új plébánosunk, Maga László atya tartott az érdeklődőknek.

Tovább...

Virágszőnyeg
be

 
2011. június 26-án újfent lázas készületbe kezdett a polgári egyházközség. Már hónapokkal a jeles esemény előtt már gyűjtötték az úrnapi virágszirmokat. Szombaton este kijelöltük az útvonalat a templom körül.

Tovább...

Muki-túra biciklivel
be

 
A polgári egyházközség május 21-én, szombaton, a filiákkal együtt kerékpár túrát szervezett gyerekeknek és az érdeklődőknek Tiszagyulaházára. Délelőtt 10 órakor az 50 fős vidám kis csapat a polgárőrök szakszerű segítségével és Isten áldásával elindultak a plébánia elől.

Tovább...

BIBLIAI ESTÉK: Kiss Anikó nővér
be

 
Az utolsó Biblia estén a "Család jelenléte a közösségben" címmel tartott Kiss Anikó nővér előadást egyházközségünkben a Regina Pacis közösségből Márta nővérrel és Urbán Andrással,- aki szintén a közösség tagja családjával együtt.

Tovább...

BIBLIAI ESTÉK: Bakos Rafael
be

 
Április 8-án Bakos Rafael kármelita atya tartott előadást, amelynek címe: "Család, mint az Istennel találkozás helye". Rafi atya sajátos stílusában, színesen mutatta be, hogy az Istennel való találkozás első színhelye a család.

Tovább...

Templomkerti nagytakarítás
be

 
2011. április 2-án, egész napos templomkerti nagytakarítást tartott az önkormányzati hivatal kezdeményezésére a falu. A folyási Szent László karitász, a Turul lovas egyesület, Folyás összefogásért alapítvány közreműködésével. Szinte az egész falu megmozdult a felhívásra, hogy szebbé tegyük templomunk környezetét. Volt, aki süteménnyel kedveskedett, üdítővel, pálinkával, s voltak, akik zsíros kenyérrel, kávéval lepték meg a dolgozókat, ami minden jelenlévőnek nagyon jól esett. Külön nekik is köszönjük és mindazoknak a részt vevőknek is, akik segítséget nyújtottak, mondhatni egész napjukat feláldozták és lelkesen részt vettek a munkában.
Váradi Lajosné
Szent László karitász vezetője
BIBLIAI ESTÉK: Linzenbold József
be

 
Április elsején, a soron következő bibliai estét Linzenbold József atya, kisvárdai plébános tartotta Család a közösségben címmel. József atya a modern kor vívmányát felhasználva, projektorral vetített képek és idézetek segítségével tette az előadást színesebbé.

Tovább...

Folyási Karitász csoport megalakulása

 
Folyáson 2011. március 10-én megalakult a Szent László Karitász csoport, amely az Önkormányzattal közösen részt vesz az Európai Uniós segélyszállítmányok elosztásában. Természetesen a Karitász csoport célkitűzései között más szociális és lelki feladatok is vannak.

Tovább...

BIBLIAI ESTÉK: Buda Péter
be

 
Március 18-án péntek este a keresztúti ájtatosság után Buda Péter atya, teológiai tanár tartotta meg az első előadását a „Család a bibliában” címmel. Az elmélkedés valóban a bibliai szempontokra támaszkodott.

Tovább...

BIBLIAI ESTÉK: Seregély István ny. érsek atya
be

 
Március 25-én, pénteken este Seregély István ny. érsek atyát láttuk immáron sokadszor vendégül a plébánián, mint előadó. Plébános atya bevezetőjében köszöntötte a 80. születésnapját ünneplő érsek atyát, a Mária Légió pedig gratulált neki a Köztársasági érdemkereszthez.

Tovább...

Lelki adoptálás
lelki adaptálás
 
„Ó Mária, ki új világ hajnala és az élők anyja vagy, Rád bízzuk az élet ügyét.” (II. János Pál pápa)
A lelki adoptálás gondolata Fatimából származik. Hazánkban az 1995. évi lengyelországi gyalogos zarándoklat résztvevői közvetítésével jutott el az ima.
Jól tudjuk, hogy bátortalan anyák ezrei tépelődnek azon, hogy világra szüljék e a bennük fejlődésnek indult gyermeket. Mások már döntöttek, egy- két nap múlva felkeresik a klinikát, hogy megölessék gyermeküket.
Ki győzi meg a félénkeket?
Ki tartja vissza a már elszántakat?
Az Úr Jézus mondta: „Bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.”       (Jn 14,14)

Tovább...

Tiszagyulaházi képviselő testület megalakulása
kep

 
Nagyböjt 2. vasárnapján megalakult a tiszagyulaházi képviselő testület, mely hozzá is látott az alakuló ülésen az elnök megválasztásához, valamint az egyházközség ügyeit érintő feladatokhoz. Megalakultak a különböző munkacsoportok (liturgikus, karitatív, média, gazdasági), amelyek a következő testületi találkozón már konkrét programmal álnak elő. A tagok munkájára Isten áldását kérjük, és bízunk benne, hogy a megújult testület hatékony látja majd el a feladatát.
MUKI farsang 7.
kep

 
Plébániánk 7. alkalommal rendezte meg a MUKI Farsangot. Rendezvényünkön közel 100 kis hittanos vett részt a szüleivel együtt.
A Család évében a szülők is több szerepet vállaltak magukra: segítettek a jelmezek elkészítésében és többen a műsorszámokban is felléptek, s eközben talán jobban izgultak, mint a gyerekeik.
Az izgalom indokolt volt, hiszen zsűri értékelte a szebbnél szebb jelmezeket, s táncos produkciókat, melyek közül a legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazta meg.
Hálásan megköszönjük a szervezőknek az összejövetel megszervezését és lebonyolítását! Isten áldja őket!

Képek...

Betegek szentsége
kep

 
2011. február 20-án, az ünnepi Szentmise keretében beteg testvéreink számára lehetőség nyílt a Betegek szentségének felvételére. Jól tudjuk, hogy Szent Jakab apostol felhívja a figyelmet, hogy aki beteg a közösségben, ahhoz hívják el az egyház papját, imádkozzanak felette, kenjék meg olajjal. Ez a beteg üdvére válik. (vö.: jak 5, 14-15) Természetesen csak azok részesülhetnek a Betegek szentségében, akik betöltötték 60. életévüket, vagy súlyos betegségben szenvednek, vagy pedig súlyos operáció előtt állnak.
Imádkozzunk beteg testvéreinkért, hogy szenvedéseiket, betegségeiket türelemmel, Krisztusból erőt merítve tudják elviselni.
Ökumenikus imahét

A Krisztushívők egységéért

2011. január 16-23.

imahet

 
Minden évben, január második felében a különböző felekezetekhez tartozó keresztény testvérek összejönnek egymás templomaiban, hogy közösen imádkozzanak a keresztények egységéért. Ezzel Jézus Krisztus végakaratát kívánjuk előmozdítani, miszerint: „Legyenek mindnyájan egy!” (Jn 17, 21)

A mostani alkalommal a református imaházban Kocsis Gábor káplán hirdette az Igét, és másnap a római katolikus templomban Szabó Éva tiszteletes asszony hirdetet Igét.  

Tovább...