NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Hírek 2004
Nemzetközi Kórustalálkozó Polgáron
 
Az „Ének Európáért” Nemzetközi Kórustalálkozóra, 2004. november 27-én, szombaton a nyolc kórus mellett számos érdeklődő is eljött Polgárról és a környező településekről. A program 17 órakor kezdődött Farkasné Fehér Ibolya köszöntőjével, aki az egyházközség nevében szólt a megjelent vendégekhez. Városunk polgármestere, Oláh József rendkívülinek és egyedülállónak nevezte az egyházközség kezdeményezését, amit a megyei közgyulés és a helyi önkormányzat is támogatott. Dr. Linczenbold Levente plébános atya közvetlen hangnemben fejezte ki reményét, hogy a hideg templom ellenére az ének és a szeretet által felmelegedett szívvel fogunk távozni ezen az estén.

Tovább...

Élő Betlehem Polgáron
 
Polgár város életében először volt látható élő Betlehem a templomkertben. Muki-pásztorok őrizték a Betlehemet.

Képek...

Lumen Christi Együttes
 
Ugyancsak Polgár adott otthont egy egyedülálló rendezvénynek a Kórustalálkozót megelőző héten, november 20-án, szombaton 17:00 órától. A Római Katolikus Templomban fellépett a Lumen Christi Együttes. A csapat elsősorban gospel és spirituálé műfajt játszik, de rendszeresen látnak el templomi szolgálatot is.

Tovább...

Hittanos tábor Fonyban (2004. augusztus 9-13.)
 
Nagy érdeklődéssel és várakozással kísért programja volt a polgári egyházközségnek és a társ-egyházközségeknek a 2004 augusztusában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban rendezett hittanos-tábor. Már csak azért is, mert az elmúlt években ehhez hasonló kezdeményezés nem jött létre.

A tábor szervezésében oroszlánrésze volt Papp László káplán atyának, aki időt és energiát nem kímélve igyekezett, hogy a közös együttlét minél inkább gyümölcsöző legyen a résztvevők számára.

Tovább...

Muki misszió
Első találkozó
 
A sikeres hittanos tábor után megalakult egyházközségünkben a MUKI misszió. Tagjai esküt téve megfogadták, hogy mindig újra kezdenek itt, de nem csak a plébánián, hanem életük minden napján.

Első találkozásunk alkalmával a gyerekek szüleiket is elhozták, hogy részesei lehessenek néhány közös programnak és a kirándulást bemutató képes beszámolónak.

Tovább...

Második találkozó
 
Nem bírtuk sokáig egymás nélkül, így megszerveztünk egy újabb találkozót. Ennek helyszíne ismét a plébániánk volt. Egész nap együtt voltunk. Délelőtt a gyerekek felkészültek a szülők déli érkezésre. Szép tablókat készítettek, hogy mások számára is látható legyen kirándulásunk közös élményei.

Tovább...

Muki-túra biciklivel
 
Egy esősnek induló napon történt… Az Isten csapadékos idővel ajándékozott meg bennünket előtte néhány nappal. Úgy tűnt, hogy ez szombaton is folytatódik. De imáink meghallgatásra találtak. 2004. szeptember 25-én az indulás pillanatáig lógott az eső lába, a lelkes kerékpározók hite azonban töretlen volt.

Tovább...

Kálvária búcsú
 
Kálvária búcsú képes beszámolója.

Képek...

Rózsafüzér-készítés
 
„Legyen saját rózsafüzéred!” Meglepoen sokan jelentek meg a legutóbbi MUKI találkozón, október 16-án. A közel hetvenfős gyereksereg a polgári, görbeházi, újtikosi, tiszadobi és tiszagyulaházi hittanosokból verbuválódott.

Tovább...

Zarándoklat és kirándulás egy nap alatt, két helyre
   
2004. szeptember 5-én hajnalban szokatlanul nagy nyüzsgés volt tapasztalható a templom parkolójában. Majdnem kilencven ember igyekezett bemenni a templomba, hogy rövid imádság és elbocsátó áldás után útra keljünk és elinduljunk Mátraverebély-Szentkútra, az ősi zarándokhelyre, hogy részt vegyünk a Kisasszony-napi búcsún.

Tovább...