RSS-csatorna
English Italiano Deutsch
Mi is az RSS?

Az RSS (Really Simple Syndication) egy XML alapú dokumentum, amely webes tartalmak megosztására született. Az RSS-szolgáltatás (más néven RSS-csatorna) egy címből, leírásból és linkből álló listát tartalmaz. Az RSS értesítőket logóval vagy RSS linkkel szokták jelölni azok a website-ok, melyek ilyen szolgáltatást kínálnak.

Hogyan használható az RSS?

Az RSS használatához speciális RSS-olvasó vagy aggregátor programra van szükség, amely összegyűjti és megjeleníti ezeket a tartalmakat. Az alkalmazás segítségével automatikusan egy helyre gyűjthetők a különböző RSS-tartalmak, és így a felhasználók azonnal értesülhetnek az új anyagokról. Az RSS előnye a hírlevelekkel szemben, hogy nem igényel feliratkozást (nem kell az e-mail címet megadni), és a felhasználónak semmilyen személyes adatát sem kell megadnia.

Számos ilyen alkalmazás létezik, nagy részük ingyenes, itt található lista ezekről a programokról. Ilyen ingyenes program például a Serence KlipFolio és a Feedreader.

Miután Ön installált a gépére egy RSS-olvasót, a Beállítások résznél követve az installált RSS-olvasó instrukcióit, másolja be a http://www.polgariplebania.hu/xml/plebania.xml elérhetőséget a megadott helyre. Ezzel a feliratkozás megtörtént.

Amennyiben problémái adódnának a feliratkozással kapcsolatban, kérjük, írjon levelet webmesterünknek.

       

hivatal@polgariplebania.hu