Nyitólap
Hírek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
Archívum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Hírek 2018.
Nyári Oratórium Polgáron
 
A gyerekek részére idén is kétszer adott napközis táborlehetőséget a polgári római katolikus egyházközség. Az augusztusi oratórium programtervét templomunk 160. születésnapja köré építettük. Célunk az volt, hogy a táborozók minden percét lekötve, részletes templomismerettel gazdagítva, játékosan megerősítsük bennük a közösséghez való tartozás jelentőségét.

Tovább...

A polgári Nagyboldogasszony templom
 
Augusztus 15-én Szűz Máriáról emlékezik meg a keresztény világ, aki nekünk, magyaroknak Jézus Krisztus anyja mellett Minden Magyarok Nagyasszonyát, a Nagyboldog-asszonyt is jelenti. Augusztus 20-án első királyunkra, Szent Istvánra, s egyben keresztény államiságunkra emlékezünk. Ez a két ünnepnap elválaszthatatlan egymástól, amelyhez Polgáron még egy helyi évforduló is kapcsolódik. Ugyanis 1858. augusztus 15-én szentelték fel a Nagyboldog-asszony templomot, ami a polgári emberek többségének személyes életében is kitörölhetetlen emléket hagyott. Vagy azért, mert itt keresztelték meg, vagy azért, mert itt fogadott örök hűséget szíve választottjának, hogy csak a két legfontosabb stációját említsük az emberi életnek.

Tovább...

Templombúcsú
 
VÁROSI KERESZTÚT 2018. Márc. 23.
Szent László nyomában
 
Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van (Mt 10,30)
Húsvétra való előkészületünk megkezdődött Hamvazószerdával. A nagyböjti időszak a katolikus embernek a lelki megújulást is jelenti. Ehhez a megújuláshoz hozzájárult a templomunkban minden pénteken végigjárt keresztút, majd az azt követő biblikus esték. Tanúságtételként a Városi keresztút alkalmából a város különböző helyén elmondott imádságaink, énekeink erősítettek bennünket a húsvéti szent időre való felkészülésünkben. Reméljük és bízunk benne, hogy felkészülésünk után méltóképpen tudjuk megünnepelni Krisztus halálát és feltámadását! (Gulyás Istvánné)

Képek...

Szent László nyomában
Szent László nyomában
 
Az idei 2017-es esztendőt a nemzetpolitikai államtitkárság Szent László-emlékévnek nyilvánította a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Ebből az alkalomból egyházközségünk zarándoklatot szervezett, hogy tisztelegjünk szent királyunk előtt.

Tovább...

Püspöki szentmise és esperesi beiktatás
advent_15
 
Püspöki szentmise és esperesi beiktatás

Tovább...

Hittanos kirándulás – Rakamaz
advent_15
 
Hittanos kirándulás – Rakamaz

Tovább...