NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Szent László nyomában

Az idei 2017-es esztendőt a nemzetpolitikai államtitkárság Szent László-emlékévnek nyilvánította a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. Ebből az alkalomból egyházközségünk zarándoklatot szervezett, hogy tisztelegjünk szent királyunk előtt.

Útunk első állomása Nyíregyháza volt, ahol megtekintettük a Magyarok Nagyasszonya társszékesegyházat, majd meghallgattuk Felföldi László püspöki helynök szívhez szóló tanítását. Bátorítást kaptunk a jeles szent követésére, hogy életünk ne keserű, savanyú, hanem édes gyümölcsöt teremjen, ami nem más, mint a szeretet!

Lelkileg feltöltődve folytattuk útunkat Kisvárdára. Ott először a Szent László egyházi intézményt néztük meg, amelynek sajátossága,, hogy Bölcsőde, Óvoda, Általános és Szakközépiskola várja a gyermekeket, fiatalokat. Örömmel hallottuk, hogy az egykor orsolyita szerzetesrend tulajdonában álló inzétményben újra érkezett 3 apáca, akik a keresztény nevelést segítik. A nap középpontja a templomban megtartott ünnepi szentmise volt. A hagyomány szerint a város első templomát Szent László király építtette egy győztes csata után.

Innen Szabolcs községbe vezetett útunk, mely település a magyar vezérről nyerte nevét. Itt, 1092-ben Szent László nemzeti zsinatot hívott össze, ennek az emlékét őrzi az Árpád-kori református templom. Megnéztük a település hírességét, a földvárat, majd a Szent László templomban imádkoztunk.

Útunk következő állomása Rakamaz volt. Ott Takács János főesperes atya bemutatta a Szent István tiszteletére épült nagytemplomot.

Végül Tiszanagyfalúban a Szent László templomot néztük meg és imádkoztunk. A zarándoklat tartalmas volt, átszőtte azt az imádság, a nemzetünk nagyjaira való emlékezés, a szívbeli öröm, a házigazdág szeívélyes vendégszeretete iránti hála. Testileg fáradtan, de megerősödve tértünk haza azzal az elhatározással, hogy továbbra is Szent László nyomában kívánunk járni, hitben, hazaszeretetben!

Maga László esperes plébános

Kapcsolódó oldalak: képek