NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Muki-farsang
Sokéves hagyományunkhoz híven, idén februárban is megrendeztük a Muki-farsangot.
Ez a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy hittanosaink bemutathassák kreativitásukat, tehetségüket a különböző táncos, zenés, énekes produkciókban.
A bemutatóknak tétje is volt, hiszen a versenyzőknek egy négytagú zsűri előtt kellett bizonyítaniuk, akik nagy-nagy szakmai hozzáértéssel választották ki a 3-3 legjobbat a csoportos és az egyéni produkciók közül.

Levente atya köszöntője után, a polgári, 2. és 3. osztályos hittanos lányok közös táncbemutatóját láthattuk, akik egy fergeteges countryval készültek az alkalomra.
Utánuk következtek az első osztályosok, akik egy vidám kis éneket adtak elő.

Ezután átadtuk a színpadot a filiáris egyházközségek hittanosainak, akik szintén nagy lelkesedéssel készültek a farsangra, és szorgalmasan gyakorolták a koreográfiákat, jeleneteket.
Az ő előadásukban többek között breaket, moderntáncokat, paródiákat láthattunk.

Produkcióik után ismét a helyiek következtek. Nagy sikert aratott az ifjúsági hittanosokból frissen verbuválódott „Gagyisztárok”, akik hihetetlen hozzáértéssel énekelték, (vagyis inkább playbackelték) a Csillagdalt, és Caramel: Szállok a dallal című számát.
A csoportos fellépők sorát a 2. és 3. osztályos hittanosok közös produkciója zárta, akik bemutatták nekünk, hogy hogyan telik egy átlagosnak semmiképp nem nevezhető, szombati napjuk. Műsoruk a „Vasárnap vigíliája” címet kapta, és a színjátéktól kezdve a kánkánig bezárólag igen sok műfajból kaptunk ízelítőt.

Az egyéni, jelmezes indulók között találkozhattunk – többek közt – harcossal, rablóval, királylánnyal, jótündérrel, hastáncossal.

A zsűrinek, mint mindig, most is nehéz dolga volt, hogy a számtalan nagyszerű produkció és jelmez közül kiválassza a legjobbakat. Hosszas tanakodás után azonban megszülettek az eredmények.
Csoportos kategóriában különdíjasok lettek a Gagyisztárok, akiknél elsősorban a lelkesedést értékelték a zsűri tagjai.
Harmadik helyezést érték el a görbeházi általános iskola tanulói, akiknek az előadásában a Balázs-show különkiadását láthattuk.
Második helyezést érték el a tiszagyulaházi lányok, akik egy fergeteges moderntánccal kápráztattak el minket.
„Aranyérmesek” lettek a polgári hittanosok, a „Vasárnap vigíliája” című produkciójukkal. A zsűri véleménye szerint az ő produkciójuk volt a legkreatívabb és a legösszetettebb.

Egyéniben harmadik lett az ókori harcos, második a hastáncos, a legötletesebbnek pedig az ezermester-jelmezt viselő kislányt ítélte a zsűri.

Farsangi rendezvényünk idén is változatos és színvonalas volt. Köszönet érte a felkészítő hitoktatóknak: Takács Piroskának, Székelyné Katinak és Horváth László káplán atyának.

Kapcsolódó anyagok: képek