NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Ministránsok templomunkban

Amióta a Polgári templom létezik, mindig is voltak olyan fiatalok, akik örömmel szolgáltak az Úr Jézus oltáránál. Ezáltal még inkább közel kerülnek Jézushoz, aki azt mondta, hogy: „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!” Tulajdonképpen minden fiatalt magához akar hívni Jézus, hogy ezáltal is megismerjék Őt egyre mélyebben.

Hálásak lehetünk a Mindenható Istennek és természetesen a szülőknek is, akik úgy nevelik gyermekeiket, hogy megismerjék Jézust, de ne csak hittanórákon, hanem a Szentmisében, különösen az oltárszolgálatban is.

Örömmel tapasztalom, hogy egyre több gyermek és fiatal vonzódik Jézushoz, egyre többen szeretnének Vele találkozni. E céllal jött létre a Szent Tarzicius Liturgikus Műhely, amely a lehető legmélyebben kívánja megszerettetni és megismertetni a liturgiát a ministránsokkal. A név Szent Tarzicius, a ministránsok védőszentjének nevéből ered.

Természetesen minden fiatalt és gyermeket szeretettel hívunk és várunk az Úr oltárához, hogy igazi Isten-megtapasztalásban legyen részük. Így teljesül Jézus kívánsága: „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket!”

Kapcsolódó anyagok: képek