NyitĂłlap
HĂ­rek
Templomunk
Pasztorális terv
Közösségeink
Imák
Ügyintézés
ArchĂ­vum
Hitoktatás
PowerPoint gyűjtemény
Prédikációk

A szentmisék rendje

Polgáron

Hétfő, kedd, péntek: 7.30
Csütörtök: 17.00
Szombat: 7.30, 18.00 (téli időszámításkor 17.00)
Vasárnap: 9.30

Filiák

Görbeháza: vasárnap 8:00
Tiszagyulaháza: vasárnap 11.00
Újtikos: vasárnap 13.30

 
Harangodon gyermeknap

Egy szép napos szombat reggel anyukám kivitt minket a buszmegállóba. A hitoktató néni férje vitt minket Polgárra. A busz már indulásra készen állt. Harangodra utaztunk az egyházmegyei gyermeknapra.

Útközben nagyon jó volt a hangulat beszélgettünk ismerkedtünk a többi gyerekkel. Két órát utaztunk. Már vártak bennünket. Rengeteg program és szórakozási lehetőség várt ránk. Lovas kocsikáztunk, versenyeztünk, volt kézműves foglalkozás. Cserkészek is segítettek minket az alkotásaink elkészítésében. Szüleinknek virágot készített Máté én pedig pillangót és baglyot festettem. Kenyér lángost sütöttek, amit meg is kóstolhattunk. Nagyon finom volt. Hat pap bácsi volt. Laci atya még zumbázott is. A zenészek egy nagyon szép dalt tanítottak nekünk, amit együtt énekeltünk. Nagyon szeretünk énekelni. Volt szent mise. A prédikáció érdekes volt a családomnak elmeséltem a történetet, amely arról szólt, hogy egy apa elküldte a fiait milyen nyomot hagynak a világban. Az egyik fia kőbe véste, homokba írta merre járt, a másik fia jó cselekedeteket hajtott végre mindenfelé amerre ment. A szél és a víz eltörölte a vésett nyomokat, de a jó dolgokról mindenfelé beszéltek az emberek.

Nagyon jól éreztük magunkat. Igaz defektet kaptunk hazafelé jövet, de anyukám azt mondta , hogy ilyen felszabadultnak és boldognak még nem sokat látott minket. Ott mindenki egyforma volt senki nem bántotta meg a másikat és barátokat is szereztünk.

Írta: Sztohár László (3 oszt.) és Sztohár Máté(2 oszt)Görbeháza

Kapcsolódó oldalak: képek, videó